Samenstelling van Bestuur

Kim Hendrickx - voorzitter

Sinds 2007 ben ik betrokken bij De-Koepel moskee als bestuurslid en vanaf 2012 als vicevoorzitter. Na eerste gesprekken met de bestuurders van Amanah uitvaartzorg was ik onder de indruk van hun missie; de realisatie van een eigen begraafplaats met eeuwige grafrust. Door hun gedrevenheid – met Allahs wil uiteraard – hebben zij reeds een eigen islamitische uitvaartzorg in Utrecht tot stand gebracht. Gezien onze gemeenschappelijke missie hebben we onze krachten gebundeld en Ar-Rawdah opgericht. Op hun uitnodiging ben ik voorzitter geworden en aanvaardde ik de verantwoordelijkheid deze op mij te nemen.

Bart Buytaert - penningmeester

In 2009 vervoegde ik het bestuur van De-Koepel moskee waar ik verantwoordelijk werd voor het afnemen van attesten tot bekering (Shahada’s) en de registratie van nieuwe moslims. Drie jaar later werd ik benoemd tot voorzitter, een taak die ik tot heden nog steeds opneem. Uit mijn jarenlange gesprekken met nieuwe moslims merkte ik op dat het voor hun niet vanzelfsprekend is om met eeuwige grafrust begraven te worden in een land ver van hun gezin, familie en vrienden. Vandaar zag ik de noodzaak in om een goed bereikbare islamitische begraafplaats in Nederland te realiseren voor onbepaalde tijd, dicht bij huis.

Esma Derkaoui - secretaris

Reeds 3 jaar ben ik bij Islamitische Uitvaartzorg Amanah actief. Heden ben ik algemeen bestuurslid bij Ar-Rawdah, vooral om mijn grote doel te realiseren, insha Allah: voor de moslimgemeenschap in België en Nederland, een betaalbare en voor onbepaalde tijd grafrust verzorgen op particuliere grond.

De noodzaak hiervan is enorm groot en dit zie ik als moslima voornamelijk als mijn missie.

Pin It on Pinterest